Canon laserski tiskalniki

Znani po svoji kombinaciji visokokakovostnih izpisov in konkurenčnih cen, so Canonovi laserski tiskalniki postali izjemno priljubljeni za uporabo v domovih in podjetjih po vsem svetu. Čeprav so Canonovi laserski tiskalniki zdaj cenovno dostopni, so nadomestne kartuše za tonerje nekoliko dražje.

Za razliko od nadomestnih kartuš pa so Canonovi tonerji poceni, saj so prekinili posrednike in tako prenesli prihranke svojim strankam. Imajo strogo politiko, ki natančno ureja  tonerje, ki jih ponujajo, prihranki pri tonerjih bodo zagotovili najvišje kakovostne Canon tonerje, ki jih lahko uporabljate v lastnih pisarnah ali doma. Vsaka Canon kartuša za toner, ki prihaja med njihovo zalogo, je bila preverjena za združljivost z vašim laserskim tiskalnikom, preden je zapustila tovarno, tako da ste lahko prepričani, da bo brezhibno delovala.

Njihove zaloge tonerjev so še posebej priljubljene in težko je najti zamenjavo Canon tonerjev, ki so na voljo po nižjih cenah. Vsak od Canon tonerjev, ki jih imajo na zalogi, je v celoti pokrit z njihovo 12-mesečno garancijo za povračilo denarja, poleg tega pa dobite pri njih dobite brezplačno dostavo naslednjega dne. Prav tako pri Canon-u uporabljajo tudi priročen sistem računov, ki shranjuje vaš model tiskalnika, da bo v prihodnosti olajšano vaše naročanje tonerjev.

Ponosni so na široko paleto Canon kartuš za tonerje, vendar pa imajo tudi široko paleto poceni kartuš s črnilom Canon, ki jih prav tako pokriva njihova 12-mesečna garancija za denarno garancijo in pravtako dobite brezplačno dostavo naslednjega dne.

Združljivi tonerji

Združljivo črnilo (ali združljiv toner) proizvajajo proizvajalci tretjih strank in je zasnovan tako, da deluje v določenih tiskalnikih, ne da bi kršil patente proizvajalcev tiskalnikov. Združljive barve in tonerji so lahko v različnih embalažah, vključno z zapečatenimi plastičnimi oblogami. Ne glede na embalažo so združljivi izdelki na splošno cenejši kot pri proizvajalcih originalne opreme in črnila.

Medtem ko je prišlo do precejšnje razprave in spora, kar zadeva kartuše za črnilo in tonerje proizvajalcev tiskalnikov in tretjih proizvajalcev, vendar slednji še naprej uspevajo. Proizvajalci združljivih proizvodov s črnilom in tonerjem trenutno nadzorujejo približno 25% trga za črnila in tonerje, ki pa se vrti nad 8 milijardami letno.

 

Vrste tonerjev

Združljivo črnilo je izdelano za več vrst strojev, vključno s telefaksi, laserskimi tiskalniki, brizgalnimi tiskalniki, večnamenskimi tiskalniki in kopirnimi stroji. Poleg združljivih izdelkov so na voljo tudi trije drugi potrošniški izdelki za uporabo, vključno s črnilom in tonerjem blagovne znamke (orginal), obnovljenim tonerjem in kartušami ter ponovno polnjenimi kartušami za črnilo in toner. Proizvajalci združljivih črnil razlikujejo svoj izdelek z uporabo vseh novih delov, medtem ko drugi pri zamenjavi črnila reciklirajo uporabljene dele. Za združljive izdelke s črnilom in tonerjem navajajo, da imajo večjo vrednost kot originalna črnila in tonerji.

Primerjava uspešnosti, kakovosti in zanesljivosti

Performans kartuše tiskalnika je treba meriti s parametri, kot so: -mehanizem tiskanja (toner in črnilo), ki vpliva na ločljivost in stopnjo tiskanja,
-kakovost tiskanja, odstotek koristnih strani (standard, npr. poslovna uporaba), ki ga natisne vložek.
-donos strani (število strani natisnjenih na eno kartušo)
-združljivost tiskalnika itd.

Primerjava med orginalnimi in združljivimi kartušami za določen tiskalnik mora upoštevati zgornje parametre. Na primer, obnovljen vložek je lahko na primer cenejši, vendar ne sme natisniti toliko uporabnih strani. Zanesljivost in doslednost, povezana z orginalnimi kartušami, je lahko pomembnejša od cene, na primer pri tiskanju izhodnih podatkov za pomembne posle.

 

Tonerji, črnila in kartuše drugih proizvajalcev

Pri nekaterih drugih poizvajalcih so se visoke cene orginalnih kartuš in namerne ovire za njihovo ponovno polnjenje nanašale na rast dobaviteljev črnila tretjih strank. Veliko proizvajalcev tiskalnikov odvrne stranke od uporabe črnila tretjih oseb, saj navajajo, da lahko poškodujejo tiskalno glavo, ker niso enakih formulacij kot orginalna črnila in tonerji, lahko povzročajo puščanje in proizvajajo slabše kakovosti (npr. Nepravilne barvne lestvice). Potrošniška poročila so opozorila, da lahko nekatere kartuše drugih izdelovalcev vsebujejo manj črnila kot orginalne kartuše in tako ne prihranite pri stroških, medtem ko se prav tako lahko zgodi da se lahko z barvami tretjih proizvajalcev življenjska doba tiskalnikov znatno zmanjša. Na splošno so bila orginalna Canonova črnila in tonerji precej preiskušena z zanesljivostjo sistema, z vložki in tiskanimi materiali, medtem ko so prizadevanja glede združljivosti materialov s črnilom verjetno bistveno manjša. Nekateri proizvajalci brizgalnih naprav so poskušali preprečiti, da se vložki ponovno napolnijo z različnimi shemami, vključno z montažnimi čipi v vložkih, ki prijavljajo, koliko tiskalna kartuša natisne in preprečujeje delovanje ponovno napolnjenih kartuš. Treba je odehtati odločitev med nekoliko nižjo ceno in med kakovostjo.Garancija na tiskalnikih morda ne velja, če je tiskalnik poškodovan zaradi uporabe neodobrenih izdelkov. V ZDA je zakon o jamstvu, ki navaja, da garancije ne morejo zavrniti, tudi kadar se z izdelki uporabljajo drugačne blagovne znamke in dobave, ki jih navajajo proizvajalci tiskalnikov. Vendar to ne bi obveljalo, v primeru, da neodobreni predmeti povzročijo škodo in se ta dokaže. V Združenem kraljestvu proizvajalec tiskalnikov ne more zakonito naložiti takšnih pogojev kot del svoje garancije, čeprav mnogi to storijo nezakonito. Dokler je bil uporabljen izdelek prodajan kot združljiv za tiskalnik, ki ga je uporabil, se uporablja zakon o prodaji blaga in vse, kar je tako prodano, mora biti “primerno za kakovost in primerno za namene”. Poleg tega je v skladu z zakonodajo Združenega kraljestva trgovec na drobno in ne proizvajalec, ki je pravno odgovoren za garancijo dveh let na električno upravljanih predmetih, in kot tak je trgovec odgovoren in lahko zahtevate odškodnino.

Ker je črnilo, ki se uporablja v številnih nizkocenovnih potrošniških brizgalnih tiskalnikih, topno v vodi, je treba paziti na vrsto papirja, kadar tiskate z brizgalnimi tiskalniki, ter da se izognete najmanjšemu padcu vlage, saj lahko povzroči hudo “zamegljenost” ali “delovanje”. V ekstremnih primerih lahko celo prepih v vročem vlažnem vremenu povzroči raztrgane barve, kadar se  uporabljajo nizkocenovna črnila. Podobno lahko tudi označevalci na papirju zameglijo dokumente, ki so natisnjeni z brizgalnimi tiskalniki, in razbarvajo sam vrh. Življenjska doba brizgalnih tiskalnikov, proizvedenih z uporabo vodnih črnil, je na splošno krajša (čeprav so na voljo UV-odporne barve), kot so tiste, proizvedene z brizgami na osnovi topil; vendar pa so bila izdelana tako imenovana “arhivska črnila” za uporabo v vodnih strojih, ki nudijo podaljšano življenjsko dobo.

Pri Canon-u se dobro zavedajo pomembnosti kvalitete kakor tudi nizke cene, kar pri njihovih produktih tudi vključujejo.

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner