Kako izbrati kartuše?

Kadar nameravate kupiti tiskalnik, postane razmišljanje o stroških za kartuše pomembno, ker bo vplivala na to, kolikšen bo strošek vašega tiskalnika in tiskanja. Pomembno je, da razumete, kako se kartuše razlikujejo ter da veste, kako delujejo.

Brizgalni proti laserskim tiskalnikom

Ko razumete bistvene razlike med tema dvema tiskalnikoma, se bo razprava na temo kartuše in tonerji zdela malo manj zmedena in zastrašujoča. Vendar, da bi resnično odgovorili na to, boste morali razumeti zmogljivosti in stroške obeh.

Ko gre za bitko med obema, se kartuše izkažejo, da so veliko dražje kot tonerji, kadar jih je treba zamenjati. Vendar to ni popolna slika, ker sta sama učinkovitost obeh tudi zelo pomemben faktor.

Hitrost in kakovost tiskanja

Kartuše s tonerji v resnici, zmagajo nad njihovimi črnilnimi kolegi v mnogih drugih vidikih. Kakovost slike je bistveno boljša od brizgalne kartuše v istem nosilcu. Tudi če je čas, ki se porabi za samo tiskanje, za vas velika težava, boste našli te prijaznejše in  učinkovitejše.

Razlog za to je, da so laserski tiskalniki običajno hitrejši od brizgalnih tiskalnikov. Toda, ko gre za tiskanje slik, brizgalni tiskalniki zmagajo nad laserskimi tiskalniki zaradi boljših ocen v ločljivoti (Dots per Inches (DPI)).

Občutljivost za umazanijo

Če pa zaradi tega mislite, da so  osvojile boj, držite svoje konje, ker imajo tudi svojo kakovost. Največja prednost je, da so veliko bolj stabilne.

To pomeni, da so izpisi  manj dovzetni za drobljenje. To se zgodi, ker so odtisi hitrejši, kot pa v brizgalnih tiskalnikih.

Nazadnje morate biti pozorni tudi glede velikosti tiskalnika. Medtem ko razmišljate o inkluzijah proti tonerjem, večina ljudi pozabi preprosto dejstvo, da so laserski tiskalniki običajno veliko večji od brizgalnih tiskalnikov.

Kaj je končni rezultat za črnilo proti tonerju?

Na žalost ni veliko sodbe, vendar je velik nasvet!

Za katerikoli tisklanik ste se odločili, ste v celoti odvisni od dveh stvari. To pa sta vaša finančna sposobnost in narava vaših potreb po tiskanju. Med črnilom in kartušami  ni jasnega zmagovalca, ker imata oba svoje prednosti in slabosti.

Še pomembneje, medtem ko se lahko igrate samo z malo finančno zmožnostjo, poskrbite, da bodo vaše potrebe po tiskanju ostale stalne. Naše priporočilo je, da preprosto vzamete element stroškov, ki se ne nanaša na vprašanje brizgalnih kartuš in laserskih kartuš na toner in se namesto tega osredotočite na kakovost končnega izdelka.

 

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner