Nepogrešljiv del pisarniškega materiala so kartuše

Veliko ljudi se na delovnem mestu posveča predvsem pisarniškemu delu. Pri tem na njihovi delovni mizi nikakor ne sme manjkati računalnik, tiskalnik ter še nekatere druge naprave, ki jim omogočajo, da je njihovo delo narejeno hitro, učinkovito in tudi dovolj kakovostno, da ga lahko mirno oddajo iz svojih rok. Tiskanje je postala vsakodnevna rutina, ki zahteva tudi veliko dodatnih sredstev, ki prav tako omogočajo, da je tovrstna dejavnost narejena na vrhunskem nivoju. Včasih je veljalo, da smo se z najboljšimi tiskalniki lahko srečevali samo v posebnih prostorih, kjer je bila glavna storitev tiskanje, danes pa tiskalnike najboljših proizvajalcev najdemo že na vsakem koraku, tudi na domovih posameznikov. Kartuše in tonerji pa jim tako predstavljajo nepogrešljiva sredstva, za katera se ne sme zgoditi, da jih zmanjka. Ravno zato je najbolje, da si doma in na delovnem mestu naredimo potrebno zalogo, ki nam bo preprečevala neprijetne situacije. V nadaljevanju se bomo osredotočili predvsem na kartuše, vzporedno z njimi pa bomo povedali še nekaj o tonerjih, brez katerih tudi ne gre.

Kaj je kartuša?

Čeprav vsi vemo, kako zgleda in kakšna je njena temeljna naloga, pa le posamezniki na prvo žogo vedo povedati njeno definicijo. Kaj torej kartuša sploh je? Lahko rečemo, da je kartuša sredstvo, ki vsebuje črnilo in je namenjena predvsem domači uporabi ali pa tam, kjer se tiskajo manjše stvari in hitrost tiskanja niti ni tako pomembna. Kartuše tudi sami lahko napolnimo, in sicer s polnilnim setom. V primerjavi s tonerjem so kartuše veliko manjše. Sicer pa tudi tonerji veljajo za obliko kartuš. Le da pri tem mislimo na kartuše, ki so namenjene predvsem laserskim tiskalnikom. Taka kartuša je napolnjena s prahom in ne s črnilom. Prah je lahko različnih barv, določa se predvsem na model tiskalnika. Za njeno polnjenje pa je potreben prav poseben prah. Potrebno je torej ločiti, da gre pri brizganih tiskalnikih za navadne kartuše, pri laserskih pa za toner kartuše. Tako nas ne sme zmesti, če na primer prodajalci uporabljajo izraz kartuše, tudi ko gre za laserski tiskalnik.

Kje se uporabljajo toner kartuše?

Tonerji ali toner kartuše se uporabljajo torej pri laserskem tiskanju. Toner vsebuje prah, ki se zapeče na papir, in sicer s pomočjo laserja. Lahko celo rečemo, da se prah, ki se nahaja v toner kartuši, imenuje toner. Kakor koli že, podjetja, ki tiskajo na veliko, uporabljajo laserske tiskalnike, posledično pa tudi tonerje oziroma toner kartuše. Za lasersko tiskanje velja, da je izjemno hitro, intenzivno, z njim lahko natisnemo tudi večje količine strani. Kakovost natisnjenih strani pa zaradi izjemne hitrosti tovrstne naprave nikakor ne pada.

Na domačem terenu se laserski tiskalniki ter posledično toner kartuše bolj malo uporabljajo. Razlogov je več. V prvi vrsti ponavadi niti nimamo tako velikega dela v povezavi s tiskanjem, v nadaljevanju pa vemo, da so take vrhunske naprave lahko dokaj drage in zakaj bi nam stale doma. Podjetja, ki na mesec natisnejo ogromne količine dokumentov, pa take naprave seveda nujno potrebujejo. Brez njih ter potrebnih sredstev, kot so kartuše in tonerji, bi bilo njihovo delo izjemno otežkočeno in tudi ne dovolj hitro opravljeno. Pri tem jih strokovnjaki tudi opozarjajo, da je potrebno paziti, za kakšne vrste laserskega tiskalnika se bodo odločili. Vzporedno s tem morajo podjetja in morda posamezniki biti osredotočeni tudi na cene potrošnega materiala, ki ga bodo pri tem potrebovali. S tem mislimo na tonerje oziroma na toner kartuše.

Ogled cen in nakup preko spleta

Čeprav je lahko potrošni material, kamor sodijo tudi toner kartuše, lahko izjemno drag, pa je vendarle potrebno preveriti več možnosti, ki se trenutno nahajajo na trgu. Strokovnjaki in tisti, ki imajo veliko opravka s tiskanjem, nam priporočajo, da se na prvi ogled takega materiala odpravimo kar na splet. Tamkajšnja ponudba je izjemno bogata, nadvse kakovostna in obenem tudi zelo poceni. Odkrili bomo še veliko akcijskih ponudb, s katerimi bomo lahko še dodatno privarčevali. Tako ne bomo ostali samo pri ogledu, ampak se bomo zagotovo odločili tudi za nakup. Toner kartuše bodo lahko pri nas doma ali v podjetju že naslednji dan in mirno jih bomo lahko vstavili v laserske tiskalnike. Dobro pa je, da jih kupimo kar nekaj in imamo tako pripravljeno tudi zalogo za naprej. Večja količina kupljenega materiala nam na spletu pa tudi sicer lahko prinese še dodatno znižanje cene.

 

 

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner