Ploter papir po ugodni ceni

Se tudi vam zdi, da je ploter papir precej drag? Na takšno mišljenje vpliva kar nekaj dejavnikov:

1. Ali ga kupujete  v knjigarni ali v bolj specializirani prodajalni?
2. Kakšnega uporabljate glede na dimenzije in gramaturo?
3. Ga kupujete posamično ali v večjih količinah?
4. Kupujete v fizični trgovini ali na spletu?
Na vse te dejavnike je mogoče vplivati oziroma poskrbeti za malo prilagodljivosti, tako da prihranite kar nekaj. Nenazadnje so razlike velike – dolžine 50 metrov vas stane 10 evrov, prav tako pa ga kupite pol krajšega  za več kot 150 evrov.

In kako bo ploter papir dejansko najcenejši?
Najbolje je, da ga kupite pri specializiranemu prodajalcu pisarniškega materiala. Pri tem bo ponudba največja, ker ta sam kupuje dovolj velike količine, pa dobi zanje že v osnovi ugodnejšo ceno – in tako boljši nakup ponudi tudi svojim strankam. Če imate rednega dobavitelja pisarniškega materiala, potem lahko ponudbo pri njemu ves čas spremljate. Za nakup se odločite takrat, ko je ploter papir v ugodnejši ponudbi. Če ima vaš dobavitelj spletno stran, kjer sproti objavlja novosti, vas o njih obvešča z elektronsko pošto, ali pa vsa glede izdelkov, kij ih običajno naročate, o tem obvešča tudi po telefonu, potem ne bi smeli imeti težav.

Kako si lahko ceno za ploter papir še dodatno znižate?

Papir kupite v večjem pakiranju. Posamezne role so gotovo dražje kot pakiranje, ki vključuje tri ali pet rol. Tako kot pri drugih izdelkih, tudi za njega namreč veljajo klasična prodajna pravila, in nakup večje količine se vedno obrestuje. Z večjo količino boste plačali manj, prav tako pa boste imeli papir vedno na zalogi – če vam ga zmanjka, enostavno zamenjate rolo, ne pa, da kupite novo, ne glede na trenutno ceno.
Razmislite tudi o tem, kakšno kakovost potrebujete. Gotovo ni nujno, da se vsaka stvar tiska  najboljše kakovosti. Finega  z najboljšo gramaturo in »satin« obdelavo, naj bo namenjen zgolj tisku izdelkov, pri katerih je nujna najboljša kakovost. Za manj zahtevne stvari pa lahko uporabite tudi papir, ki je nekoliko manj kakovosten ter zato cenejši. Kadar kakovost ni tisto, kar se nujno zahteva, je drag izdelek namreč povsem odvečen strošek.
Koliko boste namenili, je torej bolj kot ne odvisno od vaše izbire in iznajdljivosti – vsekakor pa lahko stroške tiskanja na ploter papir v vašem podjetju precej zmanjšate, če se tako odločite.

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner