Ploter papir za neskončno otroško zabavo

Veste, kaj je ploter papir? Res je, gre za izdelek, ki se uporablja za tisk velikih formatov, ki je potreben predvsem v delovnih organizacijah, kjer tiskajo razne načrte in podobno. Je pa to zanimiva rešitev tudi za uporabo doma, v vrtcih in šolah. Pogosto pride namreč prav, če nam je na voljo večja količina papirja – in če je na rolico navitih kar 50 metrov papirja, ki ga lahko nato po potrebi odrežemo, lahko dobimo  poljubnih dimenzij oziroma dolžin za najrazličnejše ustvarjalne projekte.
Načeloma ne spada med drage proizvode, a kadar ga porabimo veliko, velja razmisliti o tem, kakšnega kupujemo. Zavojček pisarniških pol vas stane okoli 5 evrov, torej se hitro nabere visok znesek, poleg tega pa ste še omejeni z dimenzijami. Za ustvarjanje je torej včasih bolje kupiti kar tega. Za rolico petdesetih metrov  namreč odštejete manj kot deset evrov.

Zakaj spodbuja ustvarjalnost?

Na voljo je v izjemni širini in dolžini, ki jo poljubno režete. To pomeni, da ni težav, če želite, da otroci ustvarijo velike risbe ali plakate. Enkrat so lahko risbe velike, drugič manjše. In pri ustvarjanju v šoli ali v vrtcu pride to še kako prav. Poleg tega je cena v primerjavi s pisarniškimi polami precej nizka in tudi na ta način prihranite.
In kaj menijo o tem otroci? Nudi jim možnost, da se izražajo »v večjih dimenzijah« in ustvarjajo slike tudi skupno – nastanejo lahko velike poslikave, kjer vsakdo prispeva svoj delček. Z eno samo skupinsko sliko lahko tako pokrijete celo steno v učilnici.
Seveda ploter papir in njegova »neskončna« dolžina nista odlična zgolj za umetniške projekte, temveč se obneseta tudi pri grafičnem upodabljanju poučnih vsebin. Na dolg material lahko ustvarite časovni trak, kjer si sledijo dogodki po časovnem zaporedju, kar pomaga pri lažji predstavnosti učne snovi.
In potem je tu še ena prednost: navit na rolo, lahko brez težav vzamete s seboj na pot. Kadar se odpravljate na dopust in bi ga potrebovali za domačo uporabo oziroma za svoje otroke, vzamete s seboj rolico in barvice ali flomastre, in nikoli se vam ne bo pripetilo, da bi se otroci dolgočasili. Vedno bodo imeli dovolj materiala, da se zamotijo, saj papirja gotovo precej dolgo ne zmanjka.
Ploter papir je torej uporaben tudi za marsikaj drugega, ne zgolj za tisk velikih formatov. Z njim lahko poskrbite za precej ustvarjalnosti, zabave in kratkočasenja.

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner