Prednosti brizgalnih tiskalnikov

V zadnjih mesecih so se na spletu pojavile številne zgodbe, pravtako v nekaterih trgovskih publikacijah o prednostih brizgalnih tiskalnikov nad obstoječimi napravami na tonerje (elektrofotografski tiskalniki),torej laserskimi tiskalniki. Večina teh zgodb je preveč posplošena, saj so za vsako možnost zapletene prednosti in slabosti. Po izvedbi večih projektov, ki primerjajo tiskanje s tonerjem ter brizgalne tiskalnike, ki uporabljajo črnilo, je spodaj opisanih nekaj izkušenj.

Vse se začne s poslovnim primerom

Ta se očitno razlikuje od družbe do družbe,od podjetja do podjetja. Za nekatere transakcijske tiskalnike v obratih se poslovni primer osredotoča na hitrost tiskanja, zmožnost izboljšanja sporazumov na ravni storitev in možne koristi, povezane s tiskanjem. Drugi gledajo na prihranke z odpravo stroškov, povezanih s kupovanjem in shranjevanjem predtisnjenih izravnanih lupin. In nazadnje, vendar ne nazadnje, nekateri se osredotočajo na skupne stroške operacij in izračunajo točke prehoda za tonerje in brizgalne delovne tokove.

Danes obstajajo tri niše, ki raje sprejemajo brizgalne tiskalnike. Te vključujejo tiskanje knjig, direktne pošte in transakcijske tiskalnike v obratih. Mnoge družbe imajo na teh trgih floto več kot deset vrst tonerjev. Ena prednost inkjetnih naprav je, da pogosto vidite zmanjšanje opreme dve ali štiri tonskih naprav na eno brizgalno napravo. Za te družbe so večje koristi od majhnih površin in kadrovskih zahtev.

Vendar nastane problem, pri zmanjševanju opreme. Ko imate dva ali tri tonerske tiskalnike in se eden pokvari, imate varnostno kopijo. Ko te dve ali tri naprave zamenjate z enim brizgalnim tiskalnikom, se seveda večinoma zanašate na samo eno napravo oziroma na eno proizvodno linijo.

 

Brizgalni stroški proti stroškom tonerja

Verjetno največja potencialna koristi in analitični izziv v primerjavi teh dveh sistemov vključuje stroške. Visoko kakovostni tiskalnik na toner dandanes, lahko stane okoli približno 500 eurov, medtem ko ima enako kakovosten brizgalni tiskalnik na črnilo dva ali trikrat večjo ceno. Pomembno je poudariti, da lahko  stroški brizgalnega tiskalnika vključujejo tudi nove znatno povečane stroške.

Stopnja izkoriščenosti ima tudi pomembno vlogo, toda medtem, ko je časovno gledno brizgalni tiskalnik počasnejši od tonerskega, je lahko povezan z mnogimi rešitvami pri končni obdelavi v notranjosti.

Očitno je to zapleteno vprašanje. Prepričani smo, da morate pregledati obstoječe količine strani, napovedno modeliranje sprememb obsega, ki temelji na zmanjšanih stroških, in primerjave skupnih stroškov, tveganj in koristi vsake rešitve. V naslednjih petih letih bodo mnoga podjetja razmišljala o zamenjavi obstoječe tonerske flote tiskalnikov z brizgalnimi tiskalniki. Če ste ena od teh podjetij, je pomembno, da se globoko potopite v to analizo.

Glede na razširjenost tehnologije, računalniki in tiskalniki postajajo vedno bolj pomembni tako doma kot v pisarnah. Toda s temi napravami je veliko operativnih informacij, ki jih je pogosto težko razumeti. Tiskarska oprema, zlasti kartuše za toner, lahko hitro povečajo stroške, zaradi česar je pomembno, da temeljito razumete, katere vrste kartuš lahko uporabite ali jih je treba uporabiti v določenem tiskalniku.

Le z razumevanjem, zakaj so priporočene določene kartuše, ki se razlikujejo med različnimi vrstami in prepoznavajo različne scenarije, v katerih se lahko uporabljajo, lahko kartuše s tonerjem na polno izkoristite. To bo vam pomagalo preprečiti škodljivo poškodbo tiskalnika in njegovih dokumentov.

 

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner