Težave pri tiskanju s kartušami

Uporabljajte postopek čiščenja tiskalne glave, da bi dobili najboljše rezultate za tiskanje. Tiskanje nekakovostnih slik je pogost pojav in ima lahko več možnih vzrokov. Včasih moramo odstraniti verjetne vzroke enega za drugim, preden greste na nož

zamenjati kartuše s črnilom. Prvi korak je, da izvedete preskusni izpis, da natančno ugotovite, kje je težava. Da ugotovite ali je vprašanje pokritosti kartuše s črnilom ali pa je v poravnavi tiskanja. Problem poravnave je lahko opazen, ker je besedilo lahko poševno ali izkrivljeno, v drugem primeru je dovolj jasno. Druga težava, s katero se lahko srečate, je očitna slaba kakovost tiskanja z manjkajočimi deli ali pomanjkljivostmi, ki se pojavljajo v besedilu ali sliki.

Tiskanje preizkusnega tiska bo razkrilo, kje je težava. Če želite natisniti preskusno stran, odprite datoteko tiskanje> lastnosti> vzdrževanje> poravnava tiskalne glave. V tiskalnik boste morali naložiti več listov papirja, saj boste večkrat natisnili več preskusnih strani. Stran za preverjanje poravnave bo prikazala, če so črke poševne in upoštevajte, da na zaslonu izberete najboljše nastavitve, tako da ponastavite poravnavo. To je precej redko, da mora ponastavitev zahtevati prilagoditev, vendar se to občasno zgodi. Če poravnava ni težava, je čas, da natisnete besedilno stran, da preverite kakovost tiskanja.

Če želite natisniti to preizkusno stran, odprite datoteko print> lastnosti> vzdrževanje> preveri šobo. S tem boste natisnili štiri vrstice vsake barve in prikazale se bodo lomljene črte ali vrzeli v tiskanju. Če štiri črtice niso popolnoma trdne, bo treba opraviti postopek čiščenja glave, da bi odstranili morebitne blokade v tiskalni glavi ali kartušah s črnilom. Za izvedbo tega postopka čiščenja glave pojdite na datoteko print> lastnosti> vzdrževanje> čiščenje glave. Po vsakem postopku čiščenja glave je treba natisniti preskusno stran in to boste naredili s programom čiščenja.

Če izpis ne ustreza zahtevanemu standardu, bo morda treba večkrat izvesti ta postopek. To seveda vpliva na življenjsko dobo črnilne kartuše, saj se med čiščenjem glave razprši precej črnila, saj se s tiskalno glavo odstrani, ko poskuša počistiti vsako blokado. Če nobena od zgoraj naštetih ne razlikuje veliko v kakovosti tiskanja, je treba poskusiti nov vložek. Če je ena od kartuš okvarjena – poskusite zamenjati črno ali eno od barvnih tiskarskih barv, ki se na tiskalniku preskusne strani še posebej prikazuje kot slaba.

Če ste pravkar pravilno namestili kartuše s črnilom in ni nobenih sporočil o napakah, ki se nanašajo na kartuše, medtem ko črno črnilo še vedno ni prikazano, ko natisnete dokument, je težava lahko blokirana tiskalna glava. Prvi korak pri preverjanju tega je, da odprete objekt za vzdrževanje tiskalnika in izvedete preskusni tisk, da ugotovite, ali je trak črnega tiskanja sploh na voljo. Ta postopek lahko dostopate na več načinov. Na dnu zaslona pojdite na ikono tiskalnika in izberite orodje za tiskanje> vzdrževanje> čiste glava ali odprite tiskanje in izberite orodje za tiskanje> vzdrževanje> čiščenje glave. Postopek čiščenja glave bo povzročil, da bo črnilo s kartuše s črnilom skozi tiskalno glavo odstranjeno kot kakršna koli blokada, ki bi lahko preprečila tiskanje dokumenta. Pomembno je vedeti, da vsakič, ko opravite postopek čiščenja glave, natisnete preizkusno stran za spremljanje izboljšanja kakovosti tiska.

Čiščenje glave bo ponavadi odpravilo težavo črne kartuše, ki ne bi tiskala, če pa še vedno velja, da tiskalnik ne bo tiskal črno ali se kakovost ne izboljša, je mogoče, da so težave s tiskalnimi gonilniki v tiskalniku.

 

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner