Tiskaj ceneje

Tiskajte to kaj potrebujete

Prvič, pomembno si je zapomniti zlato pravilo: natisnite le tisto, kar potrebujete. Vedno je lahko prisotna želja po »pretiskanju«, kar pa je lahko zelo drago zlasti za majhna podjetja. Preden se odločite za tiskanje, se odločite za ustreznost grafike ali dela besedila, ki ga želite natisniti. Vprašajte se, ali je mogoče podatke izmenjati v elektronski obliki s pomočjo dokumenta PDF.

Uporabljajte predogled

Še en koristen namig je orodje za predogled tiskanja. Nekaj, kar se pogosto spregleda. Tudi kljub samozavestnosti, je še vedno pametno preveriti, ali je stran, ki jo želite, tista, ki bo dejansko natisnjena. Pomislite, ali res potrebujete tudi barvne nastavitve. Včasih so grafike in barvite slike morda nepotrebne za tiskanje dokumenta, ki je samo za lastno uporabo. Odločitev, ali je to bistvenega pomena, bi lahko pomagala, da bi vaše kartuše delovale dlje. Poleg tega, če ne tiskate na foto papir, si oglejte vrsto možnosti tiskanja, ki so na voljo. Številni tiskalniki imajo zdaj nastavitev »eko način«. Uporabite to za zagotovitev, da ne tiskate potratno.

Črnobelo tiskanje

Poskusite omejiti barvno tiskanje. Uporaba možnosti »sivine« pri tiskanju lahko podaljša življensko dobo kartuš.

Presenetljivo pa je, kako veliko vašega črnila je mogoče zapraviti z napako tiskanja spletnih strani točno, kot se pojavljajo na njihovi spletni strani. Večina uporabnikov se tega ne zaveda, vendar ena spletna stran lahko vsebuje več slik in grafik poleg več drugih strani, ki jih je mogoče natisniti, ker je spletno mesto postavljeno drugače kot papirni dokument. Poskusite in vedno izberite tiskalniku prijazno možnost, če želite tiskati karkoli iz interneta.

Nasvet za varčevanje s črnilom je, da po vsakem oddajanju tiskalnik pravilno spustite. Ne izključujte ga izključiti ali izključite iz vtičnice, ampak pustite, da se tiskalnik počasi spušča in se zaustavi. Tiskalne glave morajo biti v pravem položaju, medtem ko je tiskalnik izklopljen, da preprečite, da bi se črnilo pred prezgodnjim sušenjem.

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner