Tonerji za vse vrste tiskalnikov in naprav

Pomembnost določenega materiala oziroma sredstva ali pa izdelka se ponavadi zavemo šele, ko nam ga zmanjka. Tako si na primer nikakor ne smemo dovoliti, da bi nam v določenem trenutku pošli tonerji, sploh pa če imamo na vidiku ogromno dela oziroma tiskanja, ki ga moramo opraviti v čim krajšem času. Ravno zato je nadvse pomembno, da imamo taka sredstva vedno na razpolago. V nadaljevanju vam predstavljamo, med katerimi vrstami tonerjev lahko izbirate, poleg tega pa vam bomo povedali tudi, kako tonerje primerno hranimo, če se odločimo, da jih kupimo na zalogo.

Povsem novi originalni tonerji

Potrošni material za tiskalnike, ki je povsem originalen, ima vsekakor najvišjo možno kakovost, prav tako pa tudi stopnjo natančnosti. Originalni tonerji tako zagotavljajo le najvišjo obliko tiskanja. Zelo majhna je tudi verjetnost, da bi se nam taka vrsta tonerja razlila ali da bi za seboj puščala neprimerne sledi. Življenjska doba našega tiskalnika se tako avtomatsko podaljša, če uporabljamo originalne tonerje.

Obnovljeni tonerji

poceni-tonerji

Za obnovljene tonerje je značilno, da so izjemno prijazni do našega okolja in posledično tudi do nas ljudi. Njihove kartuše namreč recikliramo. Njihova kakovost se vseeno prav tako lahko povsem primerja z originalnimi tonerji. Obstaja namreč izjemno malo verjetnosti, da bi se tudi ta toner lahko razlil ali da bi bil na kakršen koli drug način neustrezen. Vsi obnovljeni tonerji imajo vse potrebne mednarodne certifikate. Ustrezni pa so tako z ekološkega kot tudi z vidika kakovosti izpisa, ki nam ga ponujajo pri našem tiskanju.

Kompatibilni tonerji

Kompatibilni tonerji so posebna oblika tonerjev, ki je primerna za uporabnike, ki jim je pomembna predvsem cena tiska. Na ta račun so namreč pripravljeni tudi na nekoliko nižjo kakovost izpisa pri tiskanju, saj ta ne vpliva na njihovo nadaljnje delo oziroma uspeh.

Najprej se je potrebno odločiti za vrsto

Pred nakupom tonerja se je torej naprej potrebno odločiti za vrsto tonerja. Če imamo podjetje, kjer je kakovost iztisa pri tiskanju primarnega pomena, potem je najbolje, da se odločimo za originalne tonerje. Sploh pa na primer, če se ukvarjamo s tiskanjem načrtov ali česa podobnega, kjer je kakovost tiska oziroma iztisa na prvem mestu. V nasprotnem primeru pa lahko posegamo tudi po drugih alternativah tonerjev, med katerimi imamo na razpolago tudi obnovljene ter kompatibilne tonerje. Večina ljudi se odloča za obnovljene tonerje, saj se zavedajo, da z njimi naredijo še marsikaj koristnega za druge in ne samo zase. Za kompatibilno obliko tonerja se lahko odločimo, ko nam kakovost tiska torej ni na prvem mestu in se nam gre predvsem zato, da neko stvar natisnemo in jo imamo v fizično obliki pri sebi. Vsekakor pa je, ne glede na to, za katero vrsto tonerja se odločimo, pomembno, da jih kupimo na zalogo, saj je zelo zoprno, če nam takega sredstva zmanjka ob neprimernem času. Seveda bomo pri nakupu na zalogo tudi kar nekaj denarja privarčevali. Obenem pa moramo misliti tudi na to, da so tonerji občutljiva sredstva, zato jih moramo hraniti na primernih mestih.

Tonerji in njihovo primerno shranjevanje

original-tonerjiV tonerjih se nahaja barvilo v prahu, zato nas niti ne skrbi, da bi se to izsušilo. Vseeno pa lahko pride do nezaželenih težav, zato jih moramo skrbno shraniti na primerna mesta. Najprej je potrebno vedeti, da se tonerji hranijo na suhem ter hladnem prostoru. Potrebno jih je imeti tudi zapakirane v originalni embalaži. Dokler se namreč nahajajo v njej, so tudi dodatno zaščiteni pred različnimi vplivi iz neposrednega okolja. Predvsem je nevarno, da bi jih dobila vlaga. Ta tonerjem lahko prizadene veliko škodo. Vlaga najde pot skozi vsako luknjo, četudi je ta zelo majhna. Torej lahko prodre tudi v notranjost tonerja in vpliva na prah, ki je namenjen tiskanju. Suh prostor, ki smo ga omenili, in originalna embalaža pa še nista zadosten pogoj, da bodo tonerji ostali takšni, kot so. To je potrebno kombinirati tudi s primerno hladno temperaturo. Najbolje je, da se tonerji nahajajo v sobi, kjer je temperatura nekoliko nižja od sobne. V nobenem primeru tonerji ne smejo biti izpostavljeni visokim temperaturam. Tonerji naj se prav tako ne hranijo v bližini teles, ki oddajajo toploto, to je na primer v bližini radiatorjev ter podobnih naprav. Prav tako ne smejo biti izpostavljenim morebitnim sončnim žarkom. Ti lahko tonerje močno ogrejejo, to pa povzroči okvare na njih.

Copyright Kartuše in Tonerji 2023
Shale theme by Siteturner